Begroten verbouwingskosten Simeonshof Boxtel en Antoniushof Waalwijk

Begroten verbouwingskosten Simeonshof Boxtel en Antoniushof Waalwijk

Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) renoveert en verbouwt ten behoeve van haar bewoners (ouderen met intensieve zorg) de locaties Simeonshof in Boxtel en Antoniushof in Waalwijk voor toekomstig gebruik. De gebouwen worden verdeeld in (meerdere) leefgroepen met appartementen per verdieping, ieder met een eigen gemeenschappelijke ruimte (huiskamer). Ook wordt extra buitenruimte gerealiseerd middels buitenterrassen. Verder worden de leefgroepen zo ontworpen en gebouwd zodat deze een pandemie veilige situatie opleveren. Dat wil zeggen elk met aparte ontsluiting en mogelijkheid tot isolatie met aparte zorg van de rest van het gebouw, indien noodzakelijk. Ook wordt de domotica waar mogelijk opgewaardeerd.

Bij Simeonshof worden bovendien de installaties vernieuwt en verduurzaamt en worden op de begane grond twee aparte zit-slaapkamers met eigen badkamer gerealiseerd.

Bij Antoniushof is bovendien de wens voor een aparte ingang voor de bewoners van ZGEM, apart van de overige bewoners van Woonzorg Nederland.

Ten behoeve van kostenbewaking is Benker bouweconomie verzocht de ontwerpplannen van architect Buro Kade te begroten, als toets op het beschikbare budget. Daarbij is geadviseerd voor het optimaliseren van de bouwkosten in relatie tot kwaliteit, alvorens de plannen in de markt werden/worden gezet.

Daarnaast is Benker gevraagd de aanbieding(en) van marktpartijen (bouwkosten) te toetsen op marktconformiteit.