Marjolijn Hoogendam

Telefoonnummer: 06 397 501 04

Op het gebied van kwaliteit- en kostenbeheersing en gastvrije dienstverlening liggen veel kansen. Door praktisch te kijken naar processen rondom logistiek, hospitality, veiligheid, eten & drinken en schoonmaak zijn vaak verbeterslagen te maken. Op ondernemende wijze werk ik samen om faciliteiten gastvrij, duurzaam en kostenbewust zo te organiseren dat de facilitaire organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan het welbevinden van eindgebruikers en de organisatie. In samenwerking met Benker draagt Marjolijn met het concept Optimaal Huisvesten bij aan het integraal benaderen van exploitatiekosten. Door soft facility kosten toe te voegen aan de vastgoed gerelateerde kosten wordt het inzicht in de Total Cost of Ownership (TCO) voor organisaties aan de voorkant verkregen. Dit biedt goede stuurinformatie alvorens keuzes worden gemaakt.

Ervaring
Vanuit haar studie Facility Management aan Saxion Hogeschool in Deventer is Marjolijn gaan werken voor een landelijk speler in de schoonmaak- en hospitality industrie. Met een brede kennis en ervaring in de hotelbranche en het aansturen van teams maakte zij na tien jaar commerciële facilitaire dienstverlening de stap naar de gezondheidszorg. In een regionaal ziekenhuis stuurde zij de soft facility diensten aan. Hier werd de interactie met primair proces en ondersteunende diensten steeds duidelijker. Bij verbouwingen of vernieuwbouw werd duidelijk hoe belangrijk een heel goede samenwerking is op alle niveaus en alle onderdelen. Hoe dat vertegenwoordigd en verankerd is in het totaalproces van een vastgoedproces. Om nog meer kennis te verkrijgen over hoe je het voor mens en organisatie op een goede manier kunt organiseren volgde Marjolijn de Master Bedrijfskunde aan de Radboud Management Academy. In 2023 studeerde zij af op met als onderwerp hoe richt je de facilitaire processen zo in dat je de beste prestatie kunt leveren?

Marjolijns sterke eigenschappen: enthousiasmerend, resultaatgericht, overdragen van kennis en de ander ondersteunen om de vaardigheden te ontwikkelen het ook over de bühne te krijgen in de organisatie.